Lakásfelújítás pályázat

A mindenkori költségvetési lehetőségek függvényében szoktak kiírásra kerülni lakásfelújítási pályázatok meghatározott célokra magánszemélyek és társasházak számára egyaránt.

Lakásfelújítás pályázat támogatható tevékenységei közé szokott tartozni egyebek közt a nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréje, a homlokzatok, födémek hőszigetelése, az épületek nyári hő védelmének javítása, árnyékoló beépítése, a hagyományos (gáz, szén, elektromos áram) energiaforrással működtetett fűtési rendszerek felújítása, átalakítása, valamint a megújuló energiafelhasználás elősegítése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítése.

Ezen lakásfelújítási célokra lakásonként legfeljebb 3-5 millió forint lakásfelújítási támogatást lehet megszerezni. A legfontosabb cél, hogy az átalakítások a lakásokban érzékelhető, általában legalább 50-60%-os energia-megtakarítást eredményezzenek. A lakásfelújítási célokra igényelhető vissza nem térítendő pályázati forrás elvileg a teljes beruházási érték 40-50 százalékát is fedezheti, a finanszírozás azonban utólagos, tehát ez azt jelenti, hogy legalább ennyi pénzzel a pályázóknak is rendelkezniük kell!

A lakásfelújításra kiírt pályázatok folyamatosan változnak, mind más és más beruházási célra ad állami támogatást.

Pályázatírással cégünk nem foglalkozik, azonban amennyiben a lakásfelújítási támogatáshoz lakásfelújítási hitel is kapcsolódik, ott tudunk Önnek segíteni a hitelközvetítésben, hiteltanácsadásban, illetve a hitelügyintézésben is.

A lezárult és aktuális pályázatokkal kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján tájékozódhat.

Ismerje meg a lakáskorszerűsítési pályázatot is!

Tudjon meg többet a lakáshitel további típusairól:

Másra van szüksége? Tekintse meg további hiteltípusainkat:

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt