Lakásvásárlási hitel

A lakáshitelek nagy családján belül is a leggyakoribb, s emiatt legfontosabb eset az, amikor a hitel célja valamely lakóingatlan tulajdonjogának megszerzése. E pontban a minden lakásvásárlási hitelre érvényes általános jellemzőket gyűjtöttük össze, nem téve különbséget használt vagy új lakás vásárlása között.

Melyek tehát egy lakásvásárlási hitel általános jellemzői?

15 pontban összefoglaltuk Önnek a lakásvásárlási hitelek általános jellemzőit, buktatóit. Mindenképpen érdemes ezeket az információkat átolvasnia, amennyiben lakásvásárlási hitelben gondolkozik.

Milyen eltérések vannak a bankok között a lakásvásárlási hitelek esetében?

Meglepő módon nem csak a konkrét, számszerű részeikben térnek el a bankok lakásvásárlási hitelei, hanem azok megszerzésének folyamatában is több-kevesebb különbséget fog találni, ha elkezd foglalkozni ezzel a témával. Itt most csupán egy kis szemelvényt adunk mindezekből.

Új lakás vásárlása

Elsőként azt érdemes megnézünk, hogy mi számít új lakásnak. Köznapi értelemben az, amiben még senki sem lakott Ön előtt. Jogi értelemben pedig az, amiben még hivatalosan senki sem lakott Ön előtt vagy amit a jogszabály meghatároz.

Használt lakás vásárlása

A lakásvásárlási hitelek zömében egy használt lakás vagy ház megvásárlása a cél. Ez a leggyakoribb és a legegyszerűbb dokumentációt igénylő lakásvásárlási hitel típus. Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót használt lakás vásárlás esetére.

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt