Lakáskorszerűsítési pályázat

A jogszabály értelmében lakáskorszerűsítésnek számít a lakás komfortfokozatának növelése céljából víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, továbbá belső hálózatának kiépítése, fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs, központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, valamint lakáskorszerűsítésnek tekintjük a megújítható energiaforrások alkalmazását is, az épület szigetelését, beleértve a hő-, hang-, vízszigetelési munkálatokat, a külső nyílászárók energiatakarékosra való cseréjét, a tető cseréjét, felújítását, szigetelését.

Léteznek lakáskorszerűsítési pályázatok társasházak közös tulajdonban lévő épületrészek lakásfelújítási és korszerűsítési költségeinek támogatására is. A lakáskorszerűsítési támogatás formája jellemzően vissza nem térítendő támogatás és/vagy kamatmentes kölcsön.

A lakáskorszerűsítési pályázatok folyamatosan változnak, megújulnak, célszerű időben tájékozódni az aktualitások, a beadási határidők, keretek kimerítettsége kapcsán.

Lakáskorszerűsítési pályázatokkal cégünk nem foglalkozik, azonban amennyiben a támogatáshoz lakáskorszerűsítési hitel is kapcsolódik, ott tudunk segíteni a hiteltanácsadásban és a hitelügyintézésben is.

A lezárult és aktuális pályázatokkal kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján tájékozódhat.

Ismerje meg a lakásfelújítási pályázatot is!

Tudjon meg többet a lakáshitel további típusairól:

Másra van szüksége? Tekintse meg további hiteltípusainkat:

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt