Kiknek és miért kezdjük most el ezt a tájékoztató sorozatunkat? (Archiv tartalom)

Okulva a 3 évvel ezelőtti végtörlesztési őrületből, amikor 1-2 hónap alatt egy évnyi ügyféligény, kérés zúdult ránk, most igyekszünk elébe menni a várható eseményeknek és minden érintett és ezt igénylő érdeklődőt rendszeresen tájékoztatni a fejleményekről és teendőkről.

Két okból tesszük ezt: egyrészt fontosnak tartjuk, hogy legyen egy olyan független fórum, ahol megfelelő szakmai megalapozottsággal tájékozódni lehet a témában, mert sem a hitelt nyújtó bank, sem a média nyújtotta tájékoztatás nem feltétlenül lesz elég. Ettől mi még nem fogunk hitelt közvetíteni senkinek, de látva a piaci mozgásokat és a gyakorlatot, jó szolgálatot tehetünk mindazoknak, akiknek kevés az idejük, kedvük mélyrehatóan foglalkozni a témával, ugyanakkor tudatában vannak jelentőségével.

Másrészt a végtörlesztéshez hasonlóan ezúttal sem segíthetnek a hitelközvetítők azoknak, akik az elszámolás után kapott forinthitelük helyett jobbat szeretnének. Pontosabban segíthetnek, de majd csak 90 nap elteltével. A végtörlesztéskor egyébként a végtörlesztéshez forinthitelt is igénylők kb. harmada maradt a pénzintézeténél.

A naivak bizonyára ezt annak tudják be, hogy biztos ott kapták a legkedvezőbb kondíciókat a forinthitelükre, de a mi tapasztalatunk ennek teljesen ellentmond: nagyon megérte más bankba átmenni, mert a devizahitelt nyújtó bankok némelyike deklaráltan nem adott saját ügyfeleinek végtörlesztéshez forinthitelt vagy túl sokáig hitegette őket, aztán nem vagy nem annyit vagy nem annyiért adott, mint amiről eredetileg szó volt, s nagyon kevés olyan bankot láttunk akkoriban, amelyik volt annyira előrelátó, hogy a jól fizető ügyfeleit inkább törekedett megtartani egy egyszeri veszteség árán is.

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt