Hitelkiváltás kalkulátor

Mielőtt bármit is kalkulálna magának a hitelpiacon, olvassa el a „Mi a gond a kalkulátorokkal?” című tanulmányunkat. E pontban most csak a hitelkiváltó hitellel kapcsolatos eltérésekre térünk ki.

Azon kalkulátorok, melyek hitelkiváltásra számolnak és ajánlanak a meglévőnél kedvezőbb törlesztő részletet, a legtöbb esetben két adatot kérnek: a kiváltandó hitel összegét és a futamidőt.

A hitelkiváltás azonban egy nagyon összetett folyamat. A hitelkiváltás kalkulátorok – mint az összes többi, honlapokon szereplő hitel kalkulátor - célja első sorban a figyelem felkeltése. Azonban az ott kapott – sokszor rendkívül kedvező - havi részletet célszerű mindig fenntartásokkal kezelni. Az adott kalkulációval számolt ajánlat feltehetőleg elérhető a piacon, azonban az, hogy az Ön hitele egyáltalán kiváltható-e, és ha igen, akkor milyen kondíciójú hitellel, valamint a hitelkiváltásnak milyen egyéb díjai és feltételei vannak, erről csak pontos utánajárás és körültekintés után tud meggyőződni.

Egy pontos hitelkiváltó hitel kalkuláció összeállításához sok-sok tényező (kb. 30-40 adat, paraméter) vizsgálandó. Több bank az árazását sávosan alakítja. Ez annyit jelent, hogy az Ön, mint leendő ügyfél minősítése és a fedezetértékelés eredményeként határozza meg, hogy milyen kondíciójú hitelt ajánl Önnek. Ebből is adódik, hogy a hitel kalkulátorok egyik nagy csapdájába könnyen belesétálhat, mert azok általában a legkedvezőbb kamattal számolnak, és mire az ügye eljut egy, a hitelkiváltást biztosító bankra is kötelező érvényű ajánlathoz, óriási lehet a legelőször Ön által kalkulált és a valós törlesztő részlet közötti különbség. Emiatt is rendkívül fontos az előzetes, pontos kalkuláció, majd az, hogy a végleges ajánlatok áttekintése is kellő hozzáértéssel történjen.

De hogy ne hagyjuk jó tanács nélkül ezen, hitelkiváltás fejezetben sem, ezért az egyszerűség kedvéért induljon ki egy szabad felhasználású hitel kalkulációjából. Jobb esetben egy ennél kedvezőbb, kifejezetten hitelkiváltási célú kondíciót is elérhet, ideális esetben pedig egy lakáshitellel azonos árazást is kaphat. De ne ezzel számoljon, amikor a hitelkiváltás kalkulátort használja, mert ennek számtalan feltétele lehet, inkább a rosszabbal, aztán legfeljebb utána jobb hitelkiváltási ajánlatot is kaphat.

Igényeljen hitelkiváltó hitelt most!

Tudjon meg többet a hitelkiváltásról:

Másra van szüksége? Nézze meg a többi elérhető hitel típust is!

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt